Kwaliteitsregister NVO orthopedagoog

Met een registratie als NVO orthopedagoog bij de NVO onderstreep je jouw vakbekwaamheid als academisch geschoolde orthopedagoog. Je herregistreert je elke 5 jaar, waarmee je aantoont dat je je blijft ontwikkelen als professional. Hierdoor waarborg je de hoge kwaliteit van jouw beroepsuitoefening.

Waarom registreren als NVO orthopedagoog?

Met deze registratie onderstreep je de inhoud en kwaliteit van jouw afgeronde universitaire pedagogische opleiding. Het fungeert als een keurmerk van kwaliteitsbewaking en -bevordering, dat aangeeft dat je professioneel te werk gaat.

Hoe registreren als NVO orthopedagoog

Het kwaliteitsregister voor NVO orthopedagogen is bedoeld voor NVO-leden

Er zijn 3 situaties mogelijk:

 1. Je hebt een geaccrediteerde universitaire opleiding pedagogische wetenschappen / orthopedagogiek afgerond.
 2. Je hebt een niet-geaccrediteerde universitaire opleiding binnen de sociale-/ gedragswetenschappen afgerond, die voldoet aan de minimale voorwaarden van de NVO. Een commissie beoordeelt vervolgens of je wordt opgenomen.
 3. Je maakt gebruik van de 5-jaar regeling. Dan moet je aantonen dat je je pedagogische kennis en vaardigheden hebt bijgehouden. Bekijk aan welke voorwaarden je moet voldoen.

Meer weten over het aanvragen van een registratie? Download het Inhoudelijk kader en het Registratiereglement waarin bovenstaande situaties stap-voor-stap worden toegelicht. Of bekijk de veelgestelde vragen over (her)registraties voor meer informatie. Daarnaast ontwikkelde de NVO een beroepscompetentieprofiel voor NVO orthopedagogen.

Registratie aanvragen via PE-Online

Nog geen lid van de NVO? Meld je dan eerst online aan. Wel lid? Log dan in bij MijnNVO om via PE-Online jouw registratie aan te vragen.

Eens in de 5 jaar herregistratie

Je registreert je elke 5 jaar opnieuw. Op die manier toon je aan dat je jouw orthopedagogische kennis en vaardigheden bijhoudt. Daarnaast moet je op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied. Met scholing, reflectie en werkervaring ontwikkel je je verder als professional en blijf je vakbekwaam als orthopedagoog.

Voor een herregistratie gelden de volgende eisen:

 • Minimaal 2.500 uur werkervaring.
 • Minimaal 120 punten voor de deskundigheidsbevordering, waaronder de volgende activiteiten vallen:
  • Scholingsactiviteiten (verplicht, minimaal 40 punten waarvan 20 geaccrediteerd en minimaal 20 punten vakinhoudelijk)
  • Intervisie/Supervisie volgen (verplicht, minimaal 40 punten)

Administratiekosten NVO Kwaliteitsregisters

Voor het verwerken en beoordelen van genoemde aanvragen betaal je administratiekosten. Deze betaal je via het betaalmenu in PE-online bij het indienen van de aanvraag.

NVO orthopedagoog (evt. met Basisaantekening diagnostiek):

 • Aanvraag registratie € 96,00
 • Herregistratie/herintreding €100,00