Kwaliteitsregister NVO pedagoog

Als je je als NVO pedagoog registreert bij de NVO, toon je jouw vakbekwaamheid aan als academisch geschoolde pedagoog óf onderwijskundige. Door je elke 5 jaar opnieuw te registreren waarborg je de kwaliteit van jouw beroepsuitoefening.

Waarom registreren als NVO pedagoog?

Met deze registratie onderstreep je de inhoud en kwaliteit van jouw afgeronde universitaire pedagogische opleiding. Het fungeert als een keurmerk van kwaliteitsbewaking en -bevordering, dat aangeeft dat je professioneel te werk gaat.

Hoe registreren als NVO pedagoog?

Dit register is bedoeld voor NVO-leden die werkzaam zijn in bijvoorbeeld preventie, advisering of beleid.

Er zijn 3 situaties mogelijk:

 1. Je hebt een geaccrediteerde universitaire opleiding in pedagogische wetenschappen afgerond;
 2. Je hebt een niet-geaccrediteerde universitaire opleiding in pedagogische wetenschappen afgerond, die voldoet aan de minimale voorwaarden van de NVO. Een commissie beoordeelt vervolgens of je wordt opgenomen;
 3. Je maakt gebruik van de 5-jaar regeling. Dan moet je aantonen dat je je pedagogische kennis en vaardigheden hebt bijgehouden. Bekijk aan welke voorwaarden je moet voldoen.

Meer weten over het aanvragen van een registratie? Download het Registratiereglement waarin bovenstaande situaties stap-voor-stap worden toegelicht. Of bekijk de veelgestelde vragen over (her)registraties voor meer informatie.

Registratie aanvragen via PE-Online

Nog geen lid van de NVO? Meld je dan eerst online aan. Wel lid? Log dan in bij MijnNVO om via PE-Online jouw registratie aan te vragen.

Eens in de 5 jaar herregistratie

Je registreert je elke 5 jaar opnieuw. Op die manier toon je aan dat je je vak bijhoudt middels deskundigheidsbevordering en werkervaring. 

Voor een herregistratie gelden de volgende eisen:

 • Minimaal 2.500 uur werkervaring
 • Minimaal 120 punten voor de deskundigheidsbevordering, waaronder de volgende activiteiten kunnen vallen:
  • Scholingsactiviteiten (verplicht, minimaal 40 punten, waarvan minimaal 20 geaccrediteerd)
  • Supervisie/leertherapie volgen of geven (optioneel)
  • Intervisie (optioneel)

Administratiekosten NVO Kwaliteitsregisters

Voor het verwerken en beoordelen van genoemde aanvragen betaal je administratiekosten. Deze betaal je via het betaalmenu in PE-online bij het indienen van de aanvraag.

NVO pedagoog

 • Aanvraag registratie € 96,00
 • Herregistratie/herintreding €100,00