Kwaliteitsregister NVO orthopedagoog-generalist

Met het kwaliteitsregister orthopedagoog-generalist houd je jouw professionele ontwikkeling bij. De opname in dit kwaliteitsregister van de beroepsgroep is een essentiële aanvulling op jouw BIG-registratie.

Waarom registeren als orthopedagoog-generalist bij de NVO?

Na het behalen van je diploma orthopedagoog-generalist schrijf je je in bij het BIG-register. Hiermee toon je aan dat je de vereiste opleiding heeft afgerond en wettelijk bevoegd bent om uw beroep uit te oefenen.

Vervolgens kan je je inschrijven in het NVO Kwaliteitsregister. Hiermee toon je aan dat je bijblijft in je vakgebied door voortdurend te werken aan jouw vakbekwaamheid en persoonlijke ontwikkeling. Dat doe je met intervisie op het gebied van werkervaring, reflectie en bij- en nascholing.

Wat is de meerwaarde voor de orthopedagoog-generalist van het NVO Kwaliteitsregister náást het BIG-register.  Vier OG’ers vertellen hierover in deze flyer.

Registreren als orthopedagoog-generalist

Met de registratie als orthopedagoog-generalist in het BIG register kan je je registreren in het Kwaliteitsregister NVO orthopedagoog-generalist.

Er zijn verschillende OG opleidingen erkend door het ministerie waar je de opleiding kunt volgen.

Nog geen lid van de NVO? Meld je dan eerst online aan. Wel lid? Log dan in bij MijnNVO om via PE-Online jouw registratie aan te vragen.

Eens in de 5 jaar herregistratie

Met een 5-jaarlijkse herregistratie toon je aan dat je je kennis en vaardigheden bijhoudt en op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied. Met scholing, reflectie en werkervaring ontwikkel je je als professional en blijf je vakbekwaam.

Voor een herregistratie gelden de volgende eisen:

  • Minimaal 3120 uur werkervaring
  • Minimaal 120 punten gehaald voor de deskundigheidsbevordering, waaronder de volgende activiteiten vallen:
    • Scholingsactiviteiten (verplicht, minimaal 40 punten, waarvan minimaal 20 geaccrediteerd en minimaal 20 punten vakinhoudelijk)
    • Intervisie/supervisie (minimaal 40 punten)

Meer weten over het aanvragen van een registratie? Download het Inhoudelijk kader en het Registratiereglement waarin bovenstaande situaties stap-voor-stap worden toegelicht. Of bekijk de veelgestelde vragen over (her)registraties voor meer informatie. Daarnaast ontwikkelde de NVO een beroepscompetentieprofiel voor OG.  

Administratiekosten NVO Kwaliteitsregisters

Voor het verwerken en beoordelen van genoemde aanvragen betaal je administratiekosten. Deze betaal je via het betaalmenu in PE-online bij het indienen van de aanvraag.

Orthopedagoog-generalist

  • Aanvraag € 35,00
  • Herregistratie/herintreding €100,00